'NAPLATA' KOD ZADRA

Pištoljem pokušao utjerati dug

23.06.2009 u 09:26

Bionic
Reading

Dvadesetosmogodišnjak iz Zadra sumnjiči se da je u ponedjeljak ujutro prijeteći pištoljem pokušao naplatiti dug

On je u ponedjeljak oko podne ušavši naoružan pištoljem u dvorište obiteljske kuće 30-godišnjaka i njegovog 27-godišnjeg brata u mjestu kraj Zadra pokušao protupravno naplatiti novac.

Nakon što je zatražio od 27-godišnjaka da mu vrati dug od prije nekoliko godina, 28-godišnjak je iz automobila koji je parkirao na cesti ispred kuće uzeo pištolj i uperio ga u pravcu 27-godišnjaka.

U međusobnom naguravanju pištolj je opalio i pogodio zadnje vjetrobransko staklo na osobnom vozilu kojim se dovezao 28-godišnjak. Nakon ovog incidenta 30-godišnjak mu je vratio pištolj koji mu je oduzeo nakon čega je ovaj otišao.

Tijekom kriminalističke obrade od 28-godišnjaka je oduzet pištolj i sedam komada pripadajućeg streljiva koje ilegalno posjeduje.
Po završetku kriminalističke obrade protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz zakona o oružju i prekršaja iz zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, piše Slobodna Dalmacija.