PRIJETILI POLICAJCIMA NAKON POTJERE

'Pištoljem ćete dobiti u glavu'

23.08.2010 u 10:29

Bionic
Reading

'Ubit ćemo vas', 'Pištoljem ćete dobiti u glavu' i druge prijetnje uputio je sinoć međimurskim policajcima pedesetogodišnji vozač kojeg su nakon potjere zaustavili malo iza ponoći u Peklenici, a zatim zajedno s bratom uhitili

Tijekom nadzora prometa policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pokušali su zaustaviti osobno vozilo registarske oznake ČK 401-CH najprije oko 23 sata i 55 minuta, i to u Frankopanskoj ulici u Murskom Središću.

Međutim, vozač se oglušio na naredbe te je nastavio s vožnjom, ali je desetak minuta kasnije ipak zaustavljen u Glavnoj ulici u Peklenici. Iskočivši iz vozila, vozač je prijetio dvojici policijskih službenika dok su provjeravali njegov i identitet putnika.

Zbog takvog ponašanja policijski službenici su vozača, a naknadno i suvozača koji ih je također sprečavao u obavljanju službene radnje, vezali i uhitili, a zatim i doveli u Policijsku postaju Mursko Središće. Tu je utvrđeno da se radi o braći, dvojici pedesetogodišnjaka iz Miklavca i Novakovca, čije su obiteljske kuće i gospodarski objekti naknadno pretraženi, ali nije ništa pronađeno.

U spornom događaju, kako su izvijestili iz PU međimurske, jedan policijski službenik zadobio je lake tjelesne ozljede, kao i jedan od počinitelja kojemu je na Odjelu hitne medicinske pomoći utvrđeno da se radi o ogrebotini.