UBOJITA POŠTA I U GRČKOM VELEPOSLANSTVU

Pismo-bomba poslano talijanskoj ministrici pravosuđa

12.12.2011 u 17:46

Bionic
Reading

Talijanskoj ministrici pravosuđa Paoli Severino poslano je prijeteće pismo s metkom, objavio je u ponedjeljak njezin glasnogovornik, nekoliko dana nakon što je pismo-bomba eksplodiralo u poreznoj upravi u Rimu ranivši dužnosnika. Također, paket s eksplozivom poslan je grčkom veleposlanstvu u Parizu, a francuski pirotehničari su izveli kontroliranu eksploziju i uništili opasnu pošiljku, priopćio je u ponedjeljak glasnogovornik veleposlanstva

Dva metka i prijeteća poruka također su poslani gradonačelniku talijanskoga glavnog grada Gianniju Alemannu

Policijski pirotehničari pronašli su dvije gotovo istovjetne omotnice u uredu za razvrstavanje pošte prije nego su stigle do odredišta.

Policija je pojačala sigurnosne mjere nakon što je skupina talijanskih anarhista preuzela odgovornost za dva pisma-bombe poslana prošli tjedan.

Prvo, poslano izvršnom direktoru Deutsche Bank Josefu Ackermannu, otkriveno je u srijedu prije nego je otvoreno.

Drugo je eksplodiralo u petak u rukama šefa talijanske porezne uprave u Rimu koji je ostao bez dijela prsta, a ozlijeđene su mu i oči.

Paket s eksplozivom poslan grčkom veleposlanstvu u Parizu

Paket s eksplozivom poslan je grčkom veleposlanstvu u Parizu, a francuski pirotehničari su izveli kontroliranu eksploziju i uništili opasnu pošiljku, priopćio je u ponedjeljak glasnogovornik veleposlanstva.

Prema njegovim riječima, radi se o anonimnom pošiljatelju, najvjerojatnije iz Italije.

'Paket nam se učinio sumnjiv jer nije bilo povratne adrese. Pozvali smo policijske stručnjake koji su pregledali paket i izveli kontroliranu eksploziju', pojasnio je glasnogovornik.

Prošli tjedan je pismo bomba bila upućena predsjedniku Deutsche Banke Josefu Ackermannu, a u petak je jedno takvo pismo eksplodiralo u rukama predsjednika talijanske porezne uprave. U oba je slučaja odgovornost preuzela talijanska anarhistička skupina.