GORJELO U CENTRU KRIŽEVACA

Piroman zapalio krovište sjedišta političkih stranaka

18.05.2011 u 10:28

Bionic
Reading

Usred noći u Križevcima su na više mjesta buknuli požari koji su, da nije bilo hitre intervencije vatrogasaca, mogli izazvati katastrofu. Oko jedan sat iza ponoći policiji je dojavljeno da gori krovište zgrade na Nemčićevu trgu, u strogom centru grada, u kojoj na katu sjedišta imaju svi lokalni ogranci političkih stranaka

Krovište na objektu, starom približno 150 godina, potpuno je izgorjelo, a posljedice su sanirali pripadnici JVP Križevci. Ozlijeđenih nije bilo, ali su stanari, koji žive u potkrovlju, redom u šoku i nevjerici.

Čelnici političkih stranaka ne misle da je riječ o bilo kakvoj diverziji.

Gotovo istovremeno, u dvorištu Gradskog muzeja, ni 200 metara dalje, zapalio se tradicijski koš od kukuruzovine, koji je također potpuno izgorio, a treći požar izbio je 500-ak metara dalje, u zgradi preko puta gradske uprave, gdje je u prizemlju starije katnice zapaljeno nekoliko predmeta.

Policija još poduzima istražne radnje, no doznajemo da su svi sinoćnji požari djelo 25-godišnjaka iz okolice Križevaca, inače sklonog piromaniji, koji je tijekom jutra i uhićen.