TKO ĆE KOGA NEGO SVOJ SVOGA

Pio s prijateljem u klijeti pa ga pregazio

11.08.2010 u 12:05

Bionic
Reading

Protiv automehaničara Željka M. iz Beretinca, koji je pod utjecajem alkohola pregazio 17-godišnjaka, određeno je 48-satno zadržavanje zbog opasnosti ponavljanja tog ili još težeg kaznenog djela

Osumnjičenog vozača, koji je sinoć vozeći s koncentracijom alkohola od 2,45 g/kg teško ozlijedio mladića, varaždinska je policija iza podneva privela istražnom sucu zbog počinjenja kaznenih djela izigravanja zabrane upravljanja vozilom B kategorije, kao i izazivanja prometne nesreće. Naime, zbog niza ranijih prometnih prekršaja Željku M. izrečeno je već nekoliko zabrana upravljanja vozilima, od kojih je zadnja bila u veljači ove godine, a da ih je sve poštivao, za volan bi mogao slobodno sjesti tek u svibnju 2013. godine.

Međutim, za volan Opel Astre sjeo je jučer, i to da bi se odvezao u klijet. Tamo je, prema neslužbenim tvrdnjama, bio i njegov prijatelj i sumještanin, oštećeni 17-godišnjak, kojeg je nakon pića vratio pred kuću u Ulici Rudolfa Šanjeka, a zatim se odvezao po cigarete.

Međutim, prilikom povratka oko 22.30 sati naletio je na prijatelja koji je, kako pokazuju prvi nalazi, najvjerojatnije ležao ili sjedio na cesti, što se dovodi u vezu s njegovom koncentracijom alkohola od 2,90 g/kg. Zbog brzine, ali i smanjene vozačke sposobnosti, nesretnog je prijatelja, čije se tijelo zaglavilo ispod zadnjih kotača, vukao 70-ak metara prije nego što je uspio zaustaviti vozilo.

Uslijed udara i gaženja, 17-godišnji mladić zadobio je teške tjelesne ozljede opasne po život te je hitno prevezen u OB Varaždin gdje je i operiran.