SAMO LAKŠE OZLIJEĐEN

Pilot u zadnji tren iskočio iz goruće Cessne

26.03.2012 u 11:34

Bionic
Reading

Istražitelji za zrakoplovne nesreće Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, danas će obaviti očevid mjesta nesreće zrakoplova Cessna koji je sinoć bio prisiljen sletjeti u Konavosko polje kod Donjih Popovića, zbog požara, pri čemu pilot nije teže ozlijeđen

Agencija u jutrošnjem priopćenju navodi kako se nesreća zrakoplova Cessna 172, registarskih oznaka 9A DBK dogodila sinoć oko 17 sati u mjestu Popovići, u Konavoskom polju.

Pilot, hrvatski državljanin, prijavio je Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe dim u zrakoplovu te je zrakoplovom prisilno sletjetio na staru uzletno-sletnu stazu letjelišta Popovići. Odmah je napustio zrakoplov, nakon čega se zapalio rezervoar te je došlo do eksplozije. Zrakoplov je potpuno uništen, a pilot je prevezen u dubrovačku Opću bolnicu gdje su liječnici utvrdili da se nagutao štetnog dima. Nakon obrade pilot je pušten kući, navode iz Agencije.

Požar na zrakoplovu ugasili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Konavle, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Istražitelji za zrakoplovne nesreće danas će obaviti očevid mjesta nesreće, a nakon očevida zrakoplov će biti rastavljen i odvezen u hangar na analizu. Tehničku istragu ove zrakoplovne nesreće provest će Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova koja će, po završetku istrage, izraditi Završno izvješće o nesreći.