DROGA U TROGIRU

Pik u autu otkrio 2,5 kg speeda

23.04.2011 u 17:42

Bionic
Reading

Policijski službenici odjela kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom s područja Trogira i 41-godišnjakom iz Srbije koji se sumnjiče za zlouporabu opojnih droga

Jučer su u Trogiru uhićeni, a pretragom vozila u vlasništvu 41-godišnjaka pronađeno je 2,563 kilograma speeda čija se materijalna vrijednost procjenjuje na više od 500.000 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, izvijestio je na izvanrednoj konferenciji za medije Ante Matković, načelnik sektora krim-policije PU splitsko-dalmatinske.

'Osnovano se sumnja da je 41-godišnjak iz Srbije prema prethodnom dogovoru za 31-godišnjaka s područja Trogira, skrivenu u vozilu, prokrijumčario drogu iz Srbije preko BiH u Republiku Hrvatsku', kazao je Matković

Kako neslužbeno doznajemo, speed je pronađen u osobnom automobilu beogradskih registracijskih oznaka, a pronašao ga je policijski pas Pik. Također neslužbeno doznajemo da je riječ o 31-godišnjem Elvisu Ostriću iz Trogira i 41-godišnjem Radenku Kneževiću iz Srbije.

Obojica su otprije poznati policiji po zlouporabi droga. Zanimljivo je što je droga pronađena na početku turističke sezone, a u njeno krijumčarenje uključene su osobe iz Srbije, BiH i Hrvatske. Posljednjih deset godina konzumiranje speeda dostiglo je galopirajući karakter, a sve više ga konzumira mlađa populacija.

Krijumčari su uhićeni nakon višemjesečnog istraživanja, a obojica su kazneno prijavljeni i slijedi istražni postupak.