POBJEGAO PA NAĐEN

Pijanog vozača poklopila rampa pred pružnim prijelazom

24.08.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Što je sve čovjek pod utjecajem alkohola kadar učiniti i samo čudom spasiti živu glavu, zaista je nevjerojatno. Jednog takvog Riječanina vlak, srećom, nije ni okrznuo kada usred bijela dana, u središtu Rijeke, nije zaustavio svoje vozilo pred pružnim prijelazom, pa ga je poklopila rampa

Sve se dogodilo u subotu, 20. kolovoza, oko 13 sati. Pod utjecajem alkohola od 2,71 promila, 46-godišnji je Riječanin upravljao vozilom Dacia iz smjera Krešimirove ulice prema Žabici, no dolaskom do pružnog prijelaza nije se zaustavio na crvena svjetla upozorenja, već je produžio. Rampa za zaustavljanje prometa upravo se tada počela spuštati i udarila u njegovo vozilo.

Vlak je prošao, nitko nije ozlijeđen, a pijanom vozaču je možda negdje u podsvijesti bilo da već ima zabranu upravljanja, pa je produžio dalje. Za sobom je ostavio razbijenu rampu i nanio tako Hrvatskim željeznicama štetu od oko 3.000 kuna, a njega je policija vrlo brzo pronašla.

Suludim postupcima napravio je više prekršaja – vozio je pod utjecajem alkohola, nije se zaustavio na svjetleća upozorenja pred pružnim prijelazom, na mjestu nesreće nije ostavio svoje podatke policiji te je vozio pod zabranom.

Ipak, od svih pijanih vozača koje je Policijska uprava primorsko-goranska prošloga tjedna zaustavila, a bilo ih je 32, ovog je Riječanina po količini alkohola u sebi ‘prešišao’ njegov vršnjak i sugrađanin. Njega je, pak, policija zaustavila 16. kolovoza oko tri sata u Ulici Riva u Rijeci. Ovaj je 46-godišnjak upravljao vozilom marke Hyundai, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od čak 3,07 promila. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom, zadržan je u policijskim prostorijama te, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno prijavljen.