ZAKON JE JASAN

Pijani vozač u Županji odbio platiti kaznu pa završio 47 dana u zatvoru

20.03.2020 u 13:43

Bionic
Reading

Oko 19,35 sati 17. ožujka, u neposrednoj blizini obilježenog pješačkog prijelaza u Ulici J.J. Strossmayera u Županji, 34-godišnji vozač, hrvatski državljanin s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, upravljajući osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste i gustoći prometa, udara u drugi osobni automobil županjskih registracijskih oznaka, koji se prethodno zaustavio ispred pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka

Kako javlja policija u prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.

Potom je 34-godišnjak napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Policijski službenici su ubrzo zatekli vozilo i 34-godišnjeg vozača u Ulici V. Bukovca u Županji, te ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu utvrdili kako je 34-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (1,52 g/kg). Uhićen je i smješten u posebne prostorije uz naredbu do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Jučer, 18. ožujka, u Općinskom sudu Vinkovci, Stalna služba u Županji, proveden je žurni prekršajni postupak kojim je vozaču izrečena novčana kazna koju je bio dužan platiti odmah i zaštitna mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u vremenu od tri mjeseca.

S obzriom da novčanu kaznu nije platio, Sud ju je zamijenio kaznom zatvora u trajanju od 47 dana, te je 34-godišnjak prepraćen u Zatvor u Osijeku.