JEDNA OSOBA POGINULA KOD KRUŠANCA

Pijani vozač naletio na dvojicu pješaka

11.12.2010 u 10:44

Bionic
Reading

Petnaestogodišnji pješak poginuo je, a njegov vršnjak zadobio teške tjelesne ozljede u noćašnjoj prometnoj nesreći koju je izazvao pijani vozač

Upravljajući osobnim vozilom registracijske oznake ČK 161-CF oko dva sata jutros, i to pod utjecajem alkohola u količini od 2,56 g/kg, 37-godišnjak iz Kuršanca izgubio je nadzor nad automobilom zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti.

'Na ravnom dijelu kolnika došlo je do zanošenja vozila, pri čemu je njegovim desnim bočnim dijelom udario u dvojicu maloljetnih pješaka rođenih 1995. iz Kuršanca, koji su se kretali uz desni rub kolnika. Uslijed udara oba su pješaka odbačena u polje, a automobil izletio s kolnika u lijevu stranu gdje se prevrnuo', izvijestili su iz PU međimurske, napominjući da pješaci nisu bili obilježeni odgovarajućim reflektirajućim prslucima.

Uslijed zadobivenih ozljeda, jedan od maloljetnih pješaka preminuo je na mjestu događaja, a drugi je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede zbog čega je zadržan na liječenju. U njihovu društvu bio je i pješak rođen 1996. koji nije zadobio povrede.

'Vozač osobnog automobila, koji u prometnoj nesreći nije zadobio ozljede, uhićen je i priveden u prostorije Policijske uprave međimurske, a protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela 'Izazivanje prometne nesreće', najavljuju međimurski policajci, dodajući da su na mjesto događaja uz njih izašli i istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu te zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Čakovcu.