S TRI PROMILA ZA VOLANOM

Pijani vozač Mercedesom pokupio biciklisticu

29.10.2010 u 20:28

Bionic
Reading

Pijani Brođanin, kojemu je u krvi izmjereno čak tri promila alkohola, svojim je Mercedesom danas naletio na 75-godišnjakinju na biciklu. Od udarca i pada starija je žena zadobila teške tjelesne ozljede

Nesreća se dogodila danas, oko 14 sati, u ulici Nikole Zrinskog u Slavonskom Brodu. Nakon što je ugledao biciklisticu ispred sebe, pijani 50-godišnji Brođanin, dijelom zbog alkohola, a dijelom i zbog neprilagođene brzine, nije je uspio niti zaobići niti zakočiti. Svojim je Mercedesom naletio na stražnji dio bicikla koji je vozila 75-godišnjakinja.

Uslijed udara automobila nesretna je biciklistica pala na kolnik, pri čemu je zadobila više prijeloma. Teško ozlijeđena starija žena prevezena je u Opću bolnicu Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu, gdje je nakon ukazane pomoći zadržana na liječenju.

Policija je obavila očevid na mjestu nesreće, a alkotestiranjem je utvrđeno da je 50-godišnjak za upravljač svog Mercedesa sjeo potpuno pijan, s čak tri promila alkohola u organizmu.

Slijedi mu kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće i prekršajna prijava zbog neprilagođene brzine te vožnje u pijanom stanju, za što će platiti kaznu od 5 do 15 000 kuna ili odsjediti u zatvoru 60 dana.