U PULI

Pijani vozač autobusom izazvao sudar pa pobjegao

22.08.2011 u 15:53

Bionic
Reading

U petak oko 14,15 sati, na raskrižju Zagrebačke ulice i Ulice Giardini u Puli, dogodila se prometna nesreća, srećom, samo s materijalnom štetom, budući da je 48-godišnji vozač autobusa javnog gradskog prijevoza vozio pod znatnim utjecajem alkohola

Prilikom skretanja ulijevo, autobus Pula Prometa udario je u desnu bočnu stranu parkiranog osobnog automobila Peugeot 806, u vlasništvu 30-godišnjaka iz Vodnjana. No nakon sudara, 48-godišnji vozač gradskog autobusa pobjegao je s mjesta nesreće.

K tome, nakon što je operativnim radom policijskih službenika, 48-godišnjak ubrzo pronađen, testiranjem mu je utvrđena i visoka koncentracija alkohola u organizmu, od čak 1,53 promila, pa je i uhićen.

Vozač javnog gradskog prijevoza u subotu je priveden dežurnom sucu Prekršajnog suda u Puli, koji mu je odredio sedmodnevno zadržavanje u pulskom zatvoru, a zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležnom Prekršajnom sudu podnesen je i optužni prijedlog protiv pravne osobe, to jest Pula Promet, kao i protiv I. Š. kao odgovorne osobe u tvrtki.