ORGANIZIRANA SKUPINA

Pijani teklič razotkrio preprodavače trave iz redova BBB-a, palo devet ljudi

30.05.2018 u 11:00

Bionic
Reading

Više osoba koje se povezuje s navijačkom skupinom Bad Blue Boys privedeno je u posljednja dva dana na području Zagreba i Zadra zbog sumnji da su se organizirano bavili preprodajom većih količina marihuane

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, navodno je devet osoba privedeno, od kojih sedam u Zagrebu i dvije u Zadru, a među privedenima su neka od poznatih imena sa scene navijačke supkulture, točnije frakcije BBB-a koja se protivi aktualnoj Upravi GNK Dinamo te njezinu savjetniku Zdravku Mamiću.

Iz MUP-a susamo kratko potvrdili kako zagrebačka policija doista provodi kriminalističku obradu nad pojedinim pripadnicima Bad Blue Boysa te da su od zadarskih kolega zatražili privođenje dviju osoba, pripadnika navijačke skupine BBB koji su u trenutku zaključenja ovog broja bili na putu za Zagreb gdje se istraživanje i provodi.

Dokazi protiv okrivljenika neće biti isključivo materijalni jer je bila riječ o višemjesečnoj tajnoj akciji u kojoj su policija i tužiteljstvo koristili tzv. posebne dokazne radnje, odnosno desetke osoba su pratili i tajno im snimali telefonske razgovore.

Navodno se u finalizaciju akcije krenulo nakon što se prije nekoliko dana jedan od kurira “poskliznuo”. Okidač za finalizaciju akcije policija je donijela nakon bizarnog događaja prije nekoliko dana kad je jedan od nadziranih osumnjičenika, u ulozi tekliča, s par kilograma marihuane pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je i sam stradao.

  • +22
BBB u koloni krenuli na stadion Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Kako je policija doznala iz tajno prisluškivanih razgovora, on je nekoliko kilograma trave trebao prevesti iz Zagreba u Zadar, no umjesto za Zadar krenuo je prema Mariboru te navodno sletio s ceste. Tijekom policijskog očevida pronađena je i marihuana, a on je uhićen.