NEMA OZLIJEĐENIH

Pijani Slovenac na Krku nasukao jahtu

10.07.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Austrijska jahta, koja se nasukala kasno sinoć iza 22 sata između Šila i Vrbnika na otoku Krku, odsukana je, a nitko od osoba koje su bile na njoj nije ozlijeđen, izvijestilo je jutros Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Naime, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru zaprimila je sinoć u 22,25 sati dojavu da se između Šila i Vrbnika na otoku Krku, u lučici Vodice, dogodila pomorska nezgoda u kojoj se nasukala motorna jahtaMachy, dužine 10 metara, koja je plovila pod austrijskom zastavom. Na jahti je bilo šestoro slovenskih državljana - troje odraslih i troje malodobne djece.

Lučka ispostava Šilo odmah nakon nezgode stigla je na mjesto događaja, te ustanovila kako je jahta lakše oštećena, dok je posada kopnenim putem prevezena u Šilo.

Teže ozlijeđenih nije bilo
, dok je jedna ženska osoba zbog stanja šoka prevezena u zdravstvenu ustanovu radi kontrole.

Onečišćenja mora nije bilo

Jahta je uz pomoć dizalice odsukana rano jutros oko 2 sata i dotegljena u luku Šilo, te je potom prebačena u brodogradilište u Klimnu radi popravka.

Kapetan Ispostave Šilo Mladen Čargonja jutros je saslušao voditelja brodice i prekršajnim nalogom mu je odredio novčanu kaznu od 3.100 kuna zbog počinjenja pomorskog prekršaja. Naime, voditelj brodice nije poštivao navigacijska pravila, odnosno glisirao je na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, te mu je ustanovljena veća prisutnost alkohola u krvi od dopuštene, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Jahta "Machy" ima uredno izdanu vinjetu od 12. lipnja 2009. u Šilu, dodaje se u priopćenju.