DRAMA U ZRAČNOJ LUCI ZEMUNIK

Pijani policajac automobilom uništio avion i helikopter

12.11.2009 u 10:31

Bionic
Reading

U zadarskoj Zračnoj luci u Zemuniku noćas se dogodila nevjerojatna prometna nesreća u kojoj samo čudom nije bilo stradalih i poginulih

Drama je počela oko 23 sata kada je, vozeći iz smjera Zemunika prema Zadru, vozač osobnog automobila izgubio nadzor na vozilom i na zavoju probio zaštitnu ogradu Zračne luke Zadar, piše Jutarnji list koji doznaje da je riječ o jednom zadarskom policajcu koji je u vrijeme nesreće bio izvan dužnosti, a u krvi je imao 0,2 promila alkohola.

On je automobilom doletio na stajanku aerodroma gdje su parkirani zrakoplovi te prvo udario u Cessnu koja je tamo stajala. U punoj brzini automobil je gurao zrakoplov desetak metara po pisti, a udaranje u Cessnu izazvalo je lančani sudar zrakoplova jer se Cessna zabila u helikopter koji je bio parkiran na pisti.

Ni to nije natjeralo policajca da izađe iz automobila, već se on okrenuo i pobjegao s mjesta nesreće kroz rupu u zaštitnoj ogradi koju je prethodno probio.

Sve to dogodilo se pred očima policijske patrole koje na aerodromu ima 24-satno dežurstvo. Ubrzo nakon što je pobjegao alarmirane su policijske jedinice koje ga oko četiri sata ujutro uhvatile na cesti, a u zadarskoj Zračnoj luci trenutno je u tijeku očevid.

Prema neslužbenim informacijama, Cessna u vlasništvu Aerokluba Zadar potpuno je uništena i neupotrebljiva. Djelatnici zadarskog aerodroma ostali su u četvrtak ujutro šokirani zatečenim prizorom, rupom u ogradi i uništenim zrakoplovima nasred stajanke.