FIZIČKI OKRŠAJ U VARAŽDINU

Pijani nasrnuli na policajce i prijetili im ubojstvom

18.04.2012 u 11:43

Bionic
Reading

Trojica napadača, kao i policajci lakše su ozlijeđeni te im je pružena medicinska pomoć. Alkotestom je utvrđeno da su napadači bili pod utjecajem alkohola

Varaždinski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca, 31-godišnjakom, 24-godišnjakom i 23-godišnjakom koji su u ponedjeljak nakon 23 sata u Cestici napali dvojicu policajaca.

Postupajući po dojavi da u jednom ugostiteljskom objektu u Cestici nekoliko muškaraca napada osoblje objekta, dvojica policajaca stigla su na mjesto događaja i na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u fizičkom obračunu na tlu zatekli 22-godišnjaka i 23-godišnjaka, koji su prethodno s ostalom dvojicom narušavali javni red i mir.

Nakon što su se oglušili na zapovijedi da prestanu s tučnjavom, policajci su ih uspjeli razdvojiti, no u tom su ih trenutku fizički napali 31-godišnjak, koji je izašao iz objekta, i 24-godišnjak, koji je stajao u blizini, a pridružio im se i 23-godišnjak. Policajci su se uspjeli obraniti te savladati i vezati 31-godišnjaka, dok su se ostala trojica razbježala, no naknadno su pronađeni i privedeni u policijsku postaju.

Trojica napadača, kao i policajci, lakše su ozlijeđeni te im je pružena medicinska pomoć. Alkotestom je utvrđeno da su napadači bili pod utjecajem alkohola u rasponu od jedan pa do više od dva g/kg, dok je 22-godišnjak koji je narušavao javni red i mir bio pod utjecajem alkohola od 0,68 g/kg.

Inače, 31-godišnji je muškarac u napadu jednom policajcu prijetio ubojstvom te će se protiv njega, osim za kazneno djelo napada na službenu osobu, podnijeti i kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje.