KRIŽEVAČKA FILMSKA POTJERA

Pijani mladić autom udario policajca

16.02.2009 u 11:58

Bionic
Reading

Filmska potjera odvijala se u ranim jutarnjim satima ove nedjelje na području Guščerovca nedaleko Križevaca, kada su djelatnici tamošnje policije slijedili 22-godišnjeg vozača zbog nekoliko prometnih prekršaja

KRIŽEVCI - Policajci su ga uspjeli sustići na makadamskom putu kod Guščerovca oko 5.45 sati. Jedan od policajaca izašao je iz službenog automobila i prišao vozilu mladog prekršitelja, no ovaj je otvorio vrata i naglo autom krenuo unatrag, piše Slobodna Dalmacija. Pritom je udario policajca i srušio ga na tlo, lakše ga ozlijedivši.

Mladić je tada uspio pobjeći, no na kraju je, ipak uhićen. Naknadnim alkotestiranjem utvrđeno je kako je 22-godišnji vozač bio pod utjecajem alkohola od 1,32 promila.

U Zagrebu je pak u 4.05 sati ujutro ispred noćnog kluba Diamond u Ulici Florijana Andrašeca 30-godišnji Marinko B. zaradio teške tjelesne ozljede zbog tučnjave i kasnijeg sukoba s policijom.

Za vrijeme ophodnje policijski službenici naišli su na tučnjavu nekoliko osoba. Osumnjičeni im je počeo prijetiti, vrijeđati ih i omalovažavati, te je i navodno fizički nasrnuo na jednog policajca, a zbog 'agresivnosti i sprečavanja bijega' policija je nad njim upotrijebila sredstva prisile.

Ozljeđeni Marinko prevezen je u bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da ima prijelog šake, a nakon toga u policijsku postaju te će biti prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira, kao i za sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Lakše je ozlijeđen jedan od policajaca, a Marinko je otprije poznat policiji zbog nekoliko kaznenih djela s elementima nasilja.