NASILNIK

Pijani HDZ-ovac pretukao ženu

13.07.2009 u 20:07

Bionic
Reading

Potpredsjednik Općinskog vijeća i prvi čovjek kosinjskog ogranka HDZ-a, Ivan Jugović (48), priveden je u nedjelju navečer u Policijsku upravu ličko-senjsku

Prema policijskom izvješću, Jugović je u obiteljskoj kući u Donjem Kosinju u vidno alkoholiziranom stanju premlatio suprugu, pa je sa 1,39 promila alkohola u krvi zadržan na triježnjenju, a zbog počinjenog (ne)djela u pritvoru bi mogao ostati do 15 dana, piše Novi list. Prema policijskim izvorima, pretučena žena odbila je bolničko liječenje.

Predsjednik temeljnog ogranka HSS-a iz Kosinja Tomo Delač-Zagi obratio se novinarima negodujući zbog takvog ponašanja zamjenika predsjednika Općinskog vijeća Perušić i prvog čovjeka lokalnog HDZ-a. Kako je Delač naglasio, Jugović bi, kao visoko pozicionirani političar na lokalnoj razini, u mnogočemu trebao biti uzor, a ne osoba koja u pijanom stanju premlaćuje slabije od sebe.

Postupak lokalnog čelnika Jugovića osuđuju i oporbeni vijećnici u općinskom vijeću Perušića, a u njihovo ime izjavu je dao SDP-ov vijećnik Vlado Orešković. 'Radi se o postupku osobe koja obnaša dužnost potpredsjednika Općinskog vijeća i dopredsjednika HDZ-a i jednom od ovdašnjih iznimno aktivnih političara i takav način njegova ponašanja je za svaku osudu', smatra Orešković.