ALKOHOLIZIRANI PACIJENTI

Pijani Austrijanci izvrijeđali liječnike koji su im pokušavali pomoći

10.08.2011 u 18:05

Bionic
Reading

Dok su Austrijancu pokušavali sanirati ozljede zadobivene u pijanstvu, liječnike porečke Hitne medicinske pomoći izvrijeđali su alkoholizirani pacijenti

Incident na porečkoj Hitnoj dogodio se jučer, oko 3.30 sati, a osim što su uvredama zasuli liječnike, mladi su Austrijanci i u ambulanti hitne medicinske pomoći porečkog Doma zdravlja narušavali javni red i mir, kažu u policiji, na naročito drzak način.

Nakon što je ispred ugostiteljskog objekta u Plavoj Laguni 23-godišnji državljanin Austrije, zbog visokog stupnja alkoholiziranosti, izgubio ravnotežu i pao na kolnik ozlijedivši glavu, pozvana je porečka Hitna medicinska pomoć čiji su djelatnici odmah izašli su na mjesto događaja kako bi pružili pomoć ozlijeđenom strancu.

No, već prilikom prijevoza do Doma zdravlja, dvojica Austrijanaca počeli su vrijeđati medicinsko osoblje raznim pogrdnim riječima. S drskim ponašanjem nastavili su i na odjelu HMP-a, ali i po dolasku policijskih službenika, odbijajući svaki oblik liječenja i pružanja pomoći.

'Budući da su 23-godišnjak i 20-godišnjak odbijali postupati po zapovijedima policijskih službenika, privedeni su u prostorije policijske postaje, a tijekom dana i na Prekršajni sud u Poreču radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira', izvijestila je PU istarska.