POTRAGA NA URALU

Pijana družina ukrala avion i nestala u nepoznatom pravcu

13.06.2012 u 11:16

Bionic
Reading

Spasilačke ekipe već treći dan ne mogu pronaći dvokrilac An-2 koji je nakrcan (možda i prekrcan) s preko desetak putnika u ponedjeljak nestao bez objašnjenja s aerodroma u Sverdlovskoj oblasti, na granici europske i azijske Rusije

Prema podacima kojima raspolažu ruski mediji, avion namijenjen nadgledanju šumskih požara s manjeg je aerodroma ukrala alkoholizirana ekipa odraslih muškaraca. Među njima je bio i šef mjesne prometne inspekcije Dmitirj Ušakov te još trojica njegovih inspektora. Navodno je jedan od putnika suprug direktorice aerodroma. Među društvom je bio i jedan pilot.

Pretpostavlja se da je ekipa došla na ideju da se avionom odveze u banju (rusku saunu) ili na ribičiju. Prethodno su neki od njih viđeni kako piju na aerodromu. Kraj uzletišne piste ostali su njihovi automobili. U zračnoj luci su ostavili mobitele, što daje neku nadu da se nisu razbili, ili ako jesu, da su preživjeli, ali se ne javljaju jer nemaju čime. Nade je, nažalost, sve manje, jer teče već treći dan bez vijesti o njima, a spasilačke ekipe pročešljale su sve lokalne piste na koje su mogli sletjeti.