15 DANA ZATVORA

Pijan vozio u krivom smjeru po Ipsilonu

07.07.2011 u 14:23

Bionic
Reading

Pulska prometna policija jučer je, oko 12.40 sati, zaprimila dojavu o novom slučaju vožnje u krivom smjeru, ovog puta na dionici autoceste A9 između čvora Baderna i Medaki

Vozilo koje je odgovaralo opisu, pronađeno je i zaustavljeno kod odmorišta Bale dok se, doduše, kretalo u dozvoljenom smjeru, no njime je upravljao vozač pod vidnim utjecajem alkohola i s privremeno oduzetom

vozačkom dozvolom zbog nedavne vožnje također u pijanom stanju.

32-godišnji vozač odbio je ponuđeno alkotestiranje, a nije se oduševio ni uhićenjem, pa je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, a potom i na Prekršajni sud u Rovinju gdje mu je određeno 15-dnevno zadržavanje u pulskom Zatvoru.

Kako je izvijestila PU istarska, 32-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola u subotu, 2. srpnja, izazvao prometnu nesreću na raskrižju državne ceste D21 i Ulice Paduljski put te se i tada odbio podvrgnuti alkotestiranju. Tom prilikom, kao mjera opreza, privremeno su mu oduzete vozačka dozvola i strana putna isprava, a dobio je i 'smještaj u policiji' do otrežnjenja.

No, već sljedećeg dana, 3. srpnja, samoinicijativno je došao u pulsku Postaju prometne policije gdje se, kažu 'ponašao na osobito drzak i nepristojan način', pa je zbog narušavanja javnog reda i mira uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na pulski Prekršajni sud, koji mu je već raniju mjeru privremenog oduzimanja vozačke dozvole produljio.