BRANI SE SA SLOBODE

Pijan prijeteći puškom oteo konobaricu

Bionic
Reading

Zagrepčanin Dražan Jukić oteo je u Livnu Travničanku Selmu Delić i odvezao je u Hrvatsku, no kad ju je htio vratiti u Livno, uhićen je, a nakon što ga je saslušao dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu, pušten je da se brani sa slobode, potvrđeno je u splitskoj policiji

U noći s četvrtka na petak, prijeteći poluautomatskom puškom, tridesetsedmogodišnji Dražan Jukić oteo je konobaricu Selmu Delić (20) iz kafića Čaić u Livnu te je odvezao u Hrvatsku. Prijeteći oružjem istjerao je iz lokala vlasnika i jednog gosta, a konobaricu odvezao audijem bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Vlasnik je dojavio policiji otmicu, a policija je izvijestila kolege u Hrvatskoj.

Iz BiH je otmičar ilegalno preko Bilog Briga ušao u Republiku Hrvatsku, a nakoliko sati kasnije, u prvim satima petka zaustavio se na hrvatskom graničnom prijelazu Kamensko, što je djevojka iskoristila, pobjegla iz automobila i javila se policiji.

Policija pretpostavlja, kako se neslužbeno doznaje, da je otmičar djevojku na tom graničnom prijelazu htio osloboditi.

 Prije no što je uhićen, pušku je odbacio u mjestu Velić, gdje su je policajci kasnije pronašli. U njegovom automobilu pronašli su metak kalibra 7.62.

Otmičar konobarice, kojem je te večeri izmjereno 1,5 promila alkohola u krvi, priveden je istražnom sucu koji ga je pustio da se brani sa slobode. Zbog prekršaja Zakona o oružju i Zakona o nadzoru državne granice kažnjen je novčanom kaznom od 6.700 kuna, prenosi Slobodna Dalmacija.