OKRŠAJ U SLAVONSKOM BRODU

Pijan i izazvan gađao 17-godišnjaka zračnicom

31.12.2009 u 13:05

Bionic
Reading

Svađa i tučnjava dvojice mladića prerasla je u pravi okršaj u kojem je mlađi, 17-godišnji izazivač izvukao deblji kraj

SLAVONSKI BROD - Nakon što su se izvrijeđali, 21-godišnjak i 17-godišnjak su se potukli na ulici u Slavonskom Brodu. Potom je 21-godišnjak otišao kući, no 17-godišnjaku uzavrele krvi očito nije bilo dosta pa je sakupio ekipu.

Sa dvojicom prijatelja, od kojih jedan ima 17, a drugi 18 godina, poslije 22 sata došao je pred kuću 21-godišnjaka s kojim se potukao te su sva trojica počela izazivati i galamiti, pozivajući starijeg mladića na sukob. Iako su željeli nastavak priče, nisu ni slutili da će se 21-godišnjak pojaviti naoružan zračnom puškom iz koje je zapucao prema trojici izazivača. S nekoliko hitaca pogodio je 17-godišnjaka u glavu, ruku i nogu, no kako je riječ o zračnoj puški, 'izrešetanom' mladiću krv je potekla tek iz manjih ogrebotina, ali modrice koje je zadobio još će ga neko vrijeme podsjećati na pretposljednji dan 2009. godine.

Naposljetku je deblji kraj ipak izvukao 21-godišnjak kojeg su policajci odmah uhitili i oduzeli mu zračnicu. Alkotest je potvrdio da je mladić bio pod utjecajem alkohola, a izmjereno mu je 1,75 g/kg. Slijedi mu kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, dok preostaloj trojici slijedi prekršajna prijava iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.