U SLAVONSKOM BRODU

Pijan i bez položenog ispita projurio Mercedesom kroz crveno

13.06.2011 u 20:20

Bionic
Reading

Iako nikada nije išao u autoškolu, 49-godišnjak iz Slavonskog Broda sjeo za upravljač Mercedesa te je, s gotovo tri promila alkohola u organizmu, umalo skrivio prometnu nesreću

Pijanog vozač bez vozačke policija je uočila u petak oko 23 sata, nakon što je projurio kroz raskrižje Strossmayerove i Štamparove ulice kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Policajci su ubrzo nakon počinjenog prekršaja zaustavili 49-godišnjaka u Mercedesu 200 D te utvrdili da nema položen vozački ispit. Alkotestom mu je pak izmjereno čak 2,93 promila alkohola u organizmu.

Kako doznajemo, iako nema vozačku, 49-godišnjak u petak nije prvi put bio u ulozi vozača. U travnju ove godine također je pijan skrivio prometnu nesreću.

Počinjena tri prekršaja Brođanina će skupo stajati. Zbog vožnje bez vozačke, prijeti mu kazna od 5.000 do 15.000 kuna, a isto toliko će platiti i za vožnju pod utjecajem alkohola, a za prolazak kroz crveno prijeti mu kazna od 2.000 do 5.000 kuna.

Da nisu samo mladi ti koji prije stjecanja prava na upravljanje sjedaju za volan automobila, potvrđuje i nedavni primjer 84-godišnjeg starčića iz Nove Gradiške koji je, također bez položenog vozačkog ispita sjeo za upravljač Mercedesa te izazvao sudar.