ODLUKA O PRITVORU

Pevecovi na saslušanju kod istražne sutkinje

03.06.2010 u 19:55

Bionic
Reading

Višnju i Zdravka Peveca, uhićene u srijedu navečer zajedno s računovotkinjom tvrtke Pevec Dragicom Barišić, saslušat će istražna sutkinja

Kako je za Hrvatsku televiziju potvrdio odvjetnik Pevecovih Čedomir Jakovljević, bračni par naći će se pred dežurnom sutkinjom Antonijom Bagarić u četvrtak u 21 sat. Sutkinja će nakon ispitivanja odlučiti hoće li ih zadržati. U tom slučaju u roku od 48 sati županijski državni odvjetnik mora podnijeti istražni zahtjev istražnomu sucu koji će odlučiti hoće li ih zadržati u pritvoru ili pustiti na slobodu, prenosi HRT.

Bjelovarsko-bilogorska policija priopćila je jutros samo da je uhitila muškarca i dvije žene iz grupacije Pevec zbog zloporabe položaja i ovlasti i pomaganja u tom kaznenom djelu. Riječ je o 55-godišnjem muškarcu i dvjema 48-godišnjakinjama, objavila je policija.

Prema podacima koje je objavila policija, kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, a poslovanje grupacije Pevec našlo se na meti istražitelja zbog sumnji da su počinjena kaznena djela gospodarskog kriminaliteta.

Kako su mediji pisali, Pevecu prijeti tužba jer je izdavao mjenice bez pokrića. Policija je protiv Peveca, prema pisanju medija, u suradnji s Interpolom pokrenula istragu o navodnom ugovoru kojim je Pevec potkraj prošle godine pokušao odgoditi stečaj Peveca Bjelovar. Navodno se ispituju i Pevecove tvrdnje o postojanju strateškog partnera iz Austrije na temelju kojih je stečaj tvrtke bio odgođen na nekoliko dana.

Policija je navodno pretražila nekoliko objekata, među kojima i obiteljsku kuću Pevecovih, kojima, ako se sumnje u istrazi potvrde, prijeti do osam godina zatvora.