SUKLADNO OČEKIVANJIMA

Petrović pušten iz pritvora u BiH

07.05.2009 u 16:00

Bionic
Reading

Blaž Petrović, za kojim je hrvatska policija raspisala međunarodnu tjeralicu, pušten je u četvrtak iz pritvora u Bosni i Hercegovini nakon što je utvrđeno kako on posjeduje i državljanstvo te zemlje, potvrdio je Hini glasnogovornik tužiteljstva BiH Boris Grubešić

MOSTAR - Petrović je uhićen u srijedu poslije podne kod Ljubuškog a policija je od tada utvrđivala njegov identitet te provjeravala ostale podatke kako bi se provjerilo ima li bosanskohercegovačko državljanstvo.

'Provjere obavljene u Ljubuškom pokazale su kako on ima državljanstvo i dokumente BiH i pušten je na slobodu s obzirom da BiH ne izručuje svoje državljane', pojasnio je Grubešić.

Protiv odbjeglog Petrovića i njegove suradnice Vesne Kvartuč krajem travnja na zagrebačkom županijskom sudu pokrenuta je istraga i određen im je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su zloporabama nezakonito "zaradili" 9,6 milijuna kuna.

Za Petrovićem je raspisana i sudska tjeralica.

Oboje se terete za zloporabu položaja i ovlasti odnosno za zaključivanje fiktivnih ugovora kojima su pribavili protupravnu imovinsku korist.

Petrović je i ranije u više navrata optuživan, među ostalim i na suđenju tzv. maloj mafiji zbog višemilijunskih iznuda, prijetnji i protupravnih naplata no nikada nije pravomoćno osuđen.