izbori u splitu

Petrov: Puljak nije trebao uzeti Ivoševića koji je pod optužnicom

02.04.2022 u 15:43

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta Božo Petrov kritizirao je u subotu splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka jer namjerava na izbore sa svojim zamjenikom Bojanom Ivoševićem, rekavši da je trebao naći nekog drugog tko nije pod optužnicom.

"Ako svoju političku karijeru gradite na čistunstvu kao što je gradi Ivica Puljak onda je jasno da je trebao naći nekog drugog koji nije pod optužnicom, a ne zbog tog ići rušiti bilo kakvo funkcioniranje Grada", rekao je Petrov novinarima referirajući se na Ivoševića koji je pod optužnicom zbog prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije.

Dodao je kako je "to trenutak u kojem Most kaže - ne, s time se nećemo složiti".

"Most će pomoći sve što se može dobrog napraviti za Split ali ne može se pod interes grada podvući optužnica od strane DORH-a i USKOKA - ne ide," poručio je Petrov komentirajući situaciju u Splitu nakon što su gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević 30. ožujka potvrdili da podnose ostavke na te dužnosti i najavili da će se ponovno kandidirati na izvanrednim izborima.

"Mi sad cijelo vrijem raspravljamo  o novim izborima, a Ivica Puljak još nije predao ostavku", podsjetio je Petrov u Omišu gdje sudjeluje na Mostovoj akademiji stranačkih dužnosnika iz Dalmacije.

Petrov je kalkulantskim ocijenio Puljkovo postupanje kojim njegov drugi zamjenik  Antonio Kuzmanić nije podnio ostavku nego bi trebao ostao upravljati gradom do novih izbora.

"To su igre i igrice koje znače - sad ćemo mi kalkulirati, dakle ići ćemo na izbore ako će netko naš ostajati (Kuzmanić), a ako neće ostati onda ćemo malo razmisliti," kazao je za Puljkove postupke.

Petrov je pozdravio odluku tri Mostova gradska vijećnika koji su najavili da će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća podnijeti neopozive ostavke. "Most ne kalkulira i drago mi je da su naši vijećnici takvu odluku donijeli samostalno jer je  prijeđena 'crvena linija' ispod koje se ne ide", kazao je Petrov tumačeći najavu ostavki 'mostovaca' koji su bili dio programske suradnje s Ivicom Puljkom.  

Po riječima  Bože Petrova novi izbori bit će gubljenje vremena što nije u interesu građa Splita. On vjeruje kako će Most na izborim u Splitu ostvariti dobar rezultat rekavši kako su ljudi zapazili angažman Mostovih vijećnika koji su nudili pozitivna rješenja za Split.