RAČUN BEZ KRČMARA

Petrov odgovara Puljak: Nećemo ni s HDZ-om ni sa SDP-om, ali...

26.10.2015 u 14:25

Bionic
Reading

'Sudeći prema posljednjim izjavama, MOST će nakon izbora koalirati s HDZ-om', poručila je protekli vikend predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, odgovorivši tako na novinarsko pitanje je li joj krivo što nije došlo do suradnje sa strankom metkovskog gradonačelnika Bože Petrova. Odmah je stigao i njegov odgovor

'MOST nezavisnih lista neće koalirati s HDZ-om ni sa SDP-om. Stojimo čvrsto iza tog stava. Uvjeti za bilo kakav razgovor o postizbornoj suradnji ovise o spremnosti HDZSDP-a na reforme', prokomentirao je za tportal čelnik MOST-a Božo Petrov.

Te dvije stranke, pojasnio je i jučer prilikom predstavljanja programa, dobit će popis reformi koje trebaju provesti, a ukoliko to odbiju, morat će se održati novi izbori. Radi se o reformama javne i lokalne uprave s naglaskom na podizanje efikasnosti, reformi pravosuđa, reformi poreznog sustava, profesionalizaciji javnih kompanija te poticanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

'Za nas su HDZ i SDP ista interesna skupina koja nije mogla ni htjela ni znala kako provesti reforme u zadnjih dvadeset godina. Želimo ih provesti, a oni će dobiti suglasnost za formiranje vlasti jedino ako se slože s reformama za koje će imati točno određeno vremensko razdoblje', poručio je danas za tportal Petrov.

Podsjetimo, predstavljajući kandidate za 10. izbornu jedinicu, predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak osvrnula se i na spekulacije o koaliciji s MOST-om. Kazala je da joj nije krivo zato što, unatoč prvotnim planovima, ne ide u izbornu utrku s MOST-om. 'MOST će, sudeći prema njihovim posljednjim izjavama, koalirati s HDZ-om nakon izbora, a mi ne mislimo surađivati ni s jednom od dvije potrošene opcije, dakle ni s HDZ-om ni sa SDP-om', kazala je Puljak

Unatoč propaloj suradnji, Petrov nema loše riječi za stranku Pametno. 'Što se tiče stranke Pametno, njima je ponuđeno da budu dio MOST-a nezavisnih lista, razgovarali smo, no čelnici te stranke odlučili su sami izaći na izbore i zatražiti podršku birača. Želimo im sreću u tome', zaključuje Petrov za tportal.