NA IZBORE IZ MOSTOVE UTVRDE

Petrov ipak predvodi listu Mosta u 10. izbornoj jedinici

10.08.2016 u 14:24

Bionic
Reading

Čelnik Mosta Božo Petrov na predstojećim će parlamentarnim izborima predvoditi listu te stranke u 10. izbornoj jedinici, potvrdio je za tportal glasnogovornik i jedan od osnivača Mosta Nikola Grmoja. Iako se spekuliralo o tome da će Petrov na izbore u 1. izbornoj jedinici, birači sraz sa šefovima HDZ-a i SDP-a, Andrejem Plenkovićem i Zoranom Milanovićem ipak neće gledati

Prema odluci Mosta Petrov, koji je na prošlim izborima bio na 14. mjestu u 10. izbornoj jedinici i mandat osvojio zahvaljujući preferencijalnim glasovima, ovaj put će predvoditi listu. Odmah nakon njega na listi će biti gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić, dok će treća biti tek nedavno pridružena šefica Poduzetničkog centra u Solinu Ivana Ninčević.

Listu u 10. izbornoj jedinici nadopunit će i gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, Dubrovčanin i saborski zastupnik Maro Kristić s liste Srđ je Grad te Ante Meter s nezavisne liste Mladi Imotskog za Imotski

Sam Grmoja koji je na prošlim izborima bio posljednji na listi u 1. izbornoj jedinici, ovaj put mandat će loviti iz 6. izborne jedinice koja obuhvaća Sisačko-moslavačku županiju te jugoistočni dio Zagreba i Zagrebačke županije. Grmoja će se smjestiti na drugo mjesto, dok će listu vjerojatno predvoditi Mostova zastupnica Jasna Matulić

Što se tiče Petrova koji će prevoditi listu u 10. izbornoj jedinici, procijenili smo da tu gdje imamo granični mandat možemo pojačati i dobiti dobar rezultat. Možemo biti al pari SDP-u i HDZ-u u toj izbornoj jedinici. Prošli put smo imali tri mandata, a sada ćemo imati još više', kazao je za tportal jedan od osnivača Mosta Nikola Grmoja.

Podsjetimo, posljednjih se tjedan dana spekuliralo o tome kako će Petrov u 1. izbornu jedinicu kako bi se kao osoba koja želi biti premijer suočio s druga dva premijerska kandidata Zoranom Milanovićem i Andrejem Plenkovićem

'U zadnje se vrijeme dosta prozivalo da Petrov i ja bježimo iz 10. izborne jedinice. Budući da je idem pojačati mandate u 6. izbornu jedinicu, odlučili smo da on ostane u matičnoj izbornoj jedinici, otkuda je Most, uostalom, i krenuo i gdje smo ostvarili najbolje rezultate', kazao nam je Grmoja.

No i bez Petrova Grmoja očekuje dobar rezultat u 1. izbornoj jedinici, u kojoj je listu Mosta na prošlim izborima predvodio Drago Prgomet. Tko će ovaj put biti prvi na listi, Grmoja ne otkriva, a za medijske napise da će listu predvoditi ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kaže da su medijske spekulacije.

Most će na prva mjesta, kaže nam Grmoja, staviti svoje ministre i saborske zastupnike, no detalje nije želio otkriti. Međutim, već se zna da će listu u 9. izbornoj jedinici predvoditi najaktivniji Mostov zastupnik Miro Bulj, a na listi bi se trebalo naći i mjesto za gradonačelnika Novalje Antu Dabu. Listu u 8. izbornoj jedinici predvodit će Ines Strenja Linić koja je i na prošlim izborima Mostu osigurala saborski mandat u toj izbornoj jedinici. Listu u 7. izbornoj jedinici predvodit će ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, a u 6. jedinici bit će to najvjerojatnije saborska zastupnica Jasna Matulić. Što se tiče 5. izborne jedinice, vrh će biti sačuvan za ministra gospodarstva Tomislava Panenića, a vodeće mjesto u četvrtoj izbornoj jedinici najvjerojatnije će pripasti šefu Mostova kluba zastupnika Miroslavu Šimiću. Listu u 3. izbornoj jedinici najvjerojatnije će opet pripasti potpredsjedniku Sabora Robertu Podolnjaku, a visoko na listi u 2. izbornoj jedinici mogla bi se naći i saborska zastupnica Ljubica Ambrušec.

Kakav će točno biti raspored, trebalo bi biti poznato do petka, kada će Most najvjerojatnije predati svoje liste Državnom izbornom povjerenstvu.