STRAVA NA FLORIDI

Petorica tinejdžera zapalila vršnjaka iz osvete

14.10.2009 u 07:30

Bionic
Reading

Tinejdžerska prepirka oko neplaćene video-igrice i krađe očevog bicikla završila je gotovo fatalnim spaljivanjem 15-godišnjeg dječaka u gradiću Deerfield Beach, na jugu američke savezne države Floride, objavila je u utorak lokalna policija.

Vijest o nezapamćeno okrutnom napadu na 15-godišnjeg Michaela Brewera prenijele su američke nacionalne TV mreže u večernjim informativnim emisijama.

Neki od tinejdžera optuženih za paljevinu smijali su se kad su ih policijski istražitelji suočili s dokazima, objavio je ured šerifa u floridskom okrugu Broward, prenosi list Sun Sentinel na web stranici. Četiri 15-godišnja dječaka i 13-godišnji brat jednog od njih, pristupili su Michaelu Breweru i optužili ga da je 'cinkao' policiji njihovog vođu, kojeg je ured šerifa identificirao kao lokalnog nasilnika.

Brewer je pokušao otići, no oni su ga polili industrijskim alkoholom i zapalili. Zadobio je 80-postotne opekline na tijelu, posebno na torzu i rukama, a izgorjela mu je većina kose i obrve, kazali su članovi obitelji za Sun Sentinel.
Matthew Bent (15) govorio je suučesnicima 'polijte ga' i potom ga je upaljačem zapalio, rekli su istražitelji na temelju njihovih razgovora s osumnjičenima.

Brewer je rastrgao zapaljenu košulju i skočio u bazen obližnjeg apartmanskog naselja, navodi list. Kasnije je prebačen u centar za opekline bolnice Jackson Memorial, gdje se nalazi u kritičnom stanju s većinom opeklina drugog stupnja.
‘To je nevjerojatno okrutna stvar, da bilo tko to može učiniti drugom ljudskom biću’, rekao je dr. Nicholas Namias, direktor Centra za opekline sveučilišne bolnice Jackson Memorial u Miamiju.

Prema navodima narednika Steve Feeleya, iz ureda šerifa okruga Broward, sukob je započeo kada je Brewer posudio 40 dolara od Benta da kupi video igricu.

Dug nikada nije vratio, pa je zauzvrat Bent pokušao ukrasti po narudžbi rađeni, 500 dolara vrijedan, bicikl Brewerovog oca u nedjelju navečer. Brewer je zvao policiju i Bent je uhićen u pokušaju da se odveze biciklom.
U bolnici Jackson Memorial u Miamiju su kazali da će Broward vjerojatno preživjeti, ali ga čeka dug i bolan oporavak, jer to je incident koji će mu promijeniti život.