KRŠĆANSKI KORIJENI

Petir: Država koja 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore sa Svetom Stolicom

14.10.2017 u 20:31

Bionic
Reading

Europarlamentarka Marijana Petir u Karlovcu je rekla kako ni jedna država koji 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore koje ima potpisane sa Svetom Stolicom, iako svatko ima pravo izraziti drugačije mišljenje

Bio je to njen komentar na prosvjedni skup u Zagrebu u organizaciji Pokreta za sekularnu Hrvatsku, Udruge "Protagora" i Udruge LiberOs i njihovu poruku da je raskid ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske potreban jer krši ustavno načelo odvojenosti Crkve i države.

  • +10
Na Trgu svetog Marka održan prosvjed protiv Vatikanskih ugovora Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje", rekla je Petir, ali i dodala kako ne vjeruje da će taj prosvjed polučiti bilo kakve rezultate jer se, kaže, treba podsjetiti da u europskoj civilizaciji i kulturi baštinimo kršćanske korijene te da se 90 posto građana Hrvatske izjasnilo katolicima.

'Valjda se računa i mišljenje većine. Niti jedna država koji 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore koje ima potpisane sa Svetom Stolicom, iako svatko ima pravo izraziti i drugačije mišljenje.

Smatram da su ugovori s Vatikanom na dobroj osnovi, da ih ne treba dirati ili mijenjati', ocijenila je Petir te upitala sjećamo li se tko je prvi priznao samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku?