NOVA AMERIČKA TRAGEDIJA

Petero mrtvih u pucnjavi u Seattleu

22.04.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Petero ljudi poginulo je u pucnjavi u stambenom naselju u gradiću Federal Way južno od Seattlea na zapadnoj obali SAD-a. Među poginulima je i osumnjičeni ubojica, kojega su ustrijelili policajci

Policijska glasnogovornica Cathy Schrock izjavila je da su djelatnici policije reagirali na dojavu o pucnjavi oko 21,30 u nedjelju po lokalnom vremenu.

Policija je na parkiralištu zatekla dvojicu ozlijeđenih muškaraca, od kojih je jedan posegnuo za oružjem dok su mu se policajci približavali.

Policajci su tada otvorili vatru. Muškarac je ubijen, iako prema prvim informacijama nije bilo jasno je li stradao od policijskih metaka. Drugi muškarac na podu te još jedan muškarac na parkiralištu pronađeni su mrtvi.

U pretrazi stambenog kompleksa, policija je u jednom stanu pronašla još jednog mrtvog muškarca, a u drugom stanu mrtvu ženu.

Nakon temeljite pretrage područja mjesta zločina i šireg područja, lokalne vlasti priopćile su da po svemu sudeći nema počinitelja u bijegu niti neposredne prijetnje za građane.