protiv dana antifašističke borbe

Peternel: Zagrebu je potreban Trg žrtava komunizma

22.06.2022 u 21:18

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta Igor Peternel u srijedu je, uoči koncerta TBF-a na Trgu žrtava fašizma povodom Dana antifašističke borbe, ustvrdio kako je Zagrebu potreban Trg žrtava komunizma, a gradskim je vlastima poručio: 'Skupljajte smeće, a ne drugu Titu cvijeće'

"Okupili smo se na Trgu žrtava fašizma u nadi da neće proteći još puno vremena i da ćemo konačno dočekati i Trg žrtava komunizma. Mislim da je jedan takav trg ključan i potreban. Vidimo da će ovdje početi proslava u organizaciji gradske vlasti, koncert TBF-a, slavit će se zapravo datum koji je potpuno neutemeljen i znanstveno i historiografski'', poručio je Peternel.

Smatra kako se Ivana Kekin (NL) i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec bave fotografijama prema kojima je za vrijeme bivšeg gradonačelnika Milana Bandića bilo više smeća u Zagrebu nego što ga ima sada, umjesto da se bave važnim i ključnim temama za grad.

''Sramotno je da dolazimo do razine gdje oni kao nultu točku svog djelovanja spominju i dalje gospodina Bandića i to opcija koja se nazivala 'zelenom opcijom' koja će spriječiti Zagreb od propadanja, koja će donijeti rješenja u smislu otpada, a zapravo su doveli Zagreb do apsurdne situacije gdje postoji opravdana bojazan da će se grad zagušiti u smeću'', rekao je Peternel.

'Domovinski pokret će, rekao je na konferenciji za novinare, i dalje inzistirati na pronalasku rješenja. Poručio je kako "nisu vremena za slavlja i pjesmu već za ozbiljan posao jer se grad guši u smeću".