pregled godine

Peternel: Zagreb im je trebao biti pokazni poligon za Hrvatsku, no Možemo će na njemu slomiti zube

15.06.2022 u 19:49

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta Igor Peternel osvrnuo se u srijedu na proteklih godinu dana koliko su Tomislav Tomašević i Možemo na vlasti, poručivši kako im je Zagreb trebao biti pokazni poligon za Hrvatsku, no 'Možemo' će "na njemu slomiti zube''

''Radi se o ideološkoj franšiznoj sekti koja želi uvoditi svoju ideologiju u Grad Zagreb i misli da je Zagreb njihov, u skladu s njihovim sloganom 'Zagreb je naš', a na nama je da ih svakodnevno podsjećamo da Zagreb nije njihov, da je Zagreb grad svih ljudi, svih svjetonazora i nećemo dopustiti da ga pretvore u ono u što su pretvorili svoju platformu'', poručio je Peternel na konferenciji za novinare.

Zagreb im je, rekao je, trebao biti pokazni poligon ali će na njemu slomiti zube i propast će im planovi za općim osvajanjem Hrvatske.

"Jednako tako kao što su osvojili Zagreb sinergističkim efektom koji je vezan uz smrt i način vladanja bivšeg gradonačelnika Bandića, ali i uz nevjerojatnu medijsku potporu i glasanje kontra, gdje se dobar dio ljudi medijski zaveo, taj efekt se najvjerojatnije neće ponoviti u Hrvatskoj i tu će Zagreb ostati spasitelj Hrvatske od 'Možemo'', zaključio je Peternel.

Istaknuo je da će ogroman broj građana shvatiti koliko je bio zaveden.

''Postigli su rekord u Hrvatskoj dolaskom u potencijalni sukob interesa i prijavom kod Povjerenstva za sukob interesa. Sjećamo se svih onih problema u Holdingu, odlaska Uprave, zatim problema s Plinarom koji idu cijelo vrijeme, lutanja. Mi uopće ne znamo koliko su građani sigurni za sljedeću zimu što se tiče opskrbe plinom'', nabrajao je Peternel.

Prisjetio se i bolnice Srebrnjak "gdje su imenovali Upravno vijeće koje je izabralo ravnatelja, a koji je valjda po kompetencijama bio ispravan, ali nije bio ideološki ispravan, pa je otišao i ravnatelj i cijelo Upravno vijeće".

''Hoće li netko odgovarati za sramotu sa bolnicom Srebrnjak'', pitao je.

Peternel je podsjetio da je glavni komunalni adut 'Možemo' bilo rješavanje otpada. "A vidimo na što grad danas sliči. To je zapušteni grad u kojem uopće nemamo viziju ni strategiju što će sa smećem biti u budućnosti'', ustvrdio je.

Kulminiralo je, kaže, prošli tjedan skandalom s gradskim vrtićima, gdje je skoro 2000 djece sa svim uvjetima ostalo neupisano. "Mislim da je to porazno i sramota za gradsku vlast'', poručio je Peternel.