turbulentno razdoblje

Peternel: Škoro je dao kompletnog sebe, a mediji ga nisu štedjeli. Umorio se

21.07.2021 u 13:16

Bionic
Reading

'Kao i u svakoj drugoj stranci, Domovinski pokret prolazi kroz svoja turbulentna razdoblja. Ovo je situacija koja se dogodila tijekom ljeta pa je medijima možda zanimljivija nego u nekim normalnim okolnostima. Miroslav Škoro jučer je podnio ostavku i to je to, sada stvari kreću dalje u skladu sa statutom stranke', komentirao je član Predsjedništva Domovinskog pokreta Igor Peternel iznenadnu ostavku Miroslava Škore

Domovinski pokret u rujnu očekuju unutarstranački izbori, a do tada će stranu voditi zamjenik, objasnio je član Predsjedništva DP-a Igor Peternel za N1 Televiziju.

Dodao je kako je Škoro rekao da se radi o osobnim razlozima ostavke.

'On je ipak dao kompletnog sebe u tri izborna ciklusa. Mediji ga nisu štedjeli, govorili su o njegovim porazima, a u zadnjim izborima bila je uključivana i njegova obitelj. Cijelo vrijeme gledalo ga se nekim drugim kriterijima nego ostale kandidate i čovjek se umorio. Kod gospodina Škore je od strane medija bila isključivo kritika. To što je on doživljavao od strane medija, pogotovo uoči drugog kruga lokalnih izvora i pogotovo nekih medija, to je bilo stvarno previše', kazao je Peternel.

Dodaje da Škoro neće izdati volju birača te da će nastaviti svoj rad u Saboru kao zastupnik i potpredsjednik.

Peternel nije želio komentirati to da je Vesna Vučemilović, Škorina sestra, rekla da bi ostavku trebao podnijeti i politički tajnik Mario Radić.

'Ona je emocionalno reagirala. Nema razloga da pozivam na bilo kakve ostavke, po meni su rezultati Domovinskog pokreta dobri i opravdali su očekivanja u sva tri izborna ciklusa. Sigurno da gospođi Vučemilović nije drago što je za ostavku saznala putem medija, ali to će ona dogovoriti s njim', rekao je Peternel te je na pitanje može li Domovinski pokret preživjeti bez Miroslava Škoro odgovorio:

'Ako je jedna politička stranka direktno vezana samo i isključivo uz jednu osobu, onda bismo svi mi koji to potvrdimo priznali da smo gubili vrijeme. Ne mislim da je bilo koja stranaka vezana uz jednog čovjeka. Svi koji se angažiraju u stranci nude po omeni neke ideje. I Domovinski pokret, bilo da sam ja u njemu, Škoro, ili da nismo, treba biti stranka koja nudi neku politiku, ideologiju, ideje za dobrobit svih građana. Dok sam tu, ja ću se zalagati i vjerovati da je Domovinski pokret ovdje u službi naroda, svih građana Republike Hrvatske i da će nuditi politike za koje smatra da trebaju ovom narodu', odgovorio je.

Dodao je da on nema nikakve informacije o ucjenama i svađama unutar stranke.