dalmatinski hdz pobjednički

Petar Škorić: Vjerujem da će u drugom krugu Split potvrditi da je hrvatski

23.12.2019 u 12:56

Bionic
Reading

Predsjednik Petar Škorić i župan Blaženko Boban u stožeru splitskog HDZ-a komentirali su nepotpune rezultate DIP-a te je Škorić rekao kako vjeruje da će u drugom krugu Split potvrditi da je hrvatski Split i da HDZ stoluje u njemu te da šalje pobjedničke poruke cijeloj Hrvatskoj

'U Splitu smo zadovoljni, iako je Zoran Milanović prvi s 29 posto, druga Kolinda s 27, a treći Škoro na 23 posto. Naime, ako uzmemo u obzir konzervativnu scenu na kojoj je naša kandidatkinja podijelila glasove sa Škorom, rezultat je preko 50 posto...', rekao je Petar Škorić, piše dalmatinskiportal.hr.

Dodao je kako njihovi mladi rade po terenu, i skupljaju rezultate, a prava atmosfera će se vidjeti 5. siječnja te je poručio kako se ponašaju pobjednički, ne i slavljenički, vjeruju i u drugom krugu da će poslati snažnu poruku i da će ih birači Miroslava Škore podržati.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban isto smatra da će Škorini birači u drugom krugu podržati Grabar-Kitarović.

'Možemo sada sa sigurnošću reći da nam predstoji finalna borba, ali mislim da s obzirom na konstelaciju snaga da ćemo 5. siječnja proslaviti novu staru predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Dobar dio Škorinih birača u drugom krugu će dati glas predsjednici jer su to naši glasači', rekao je te istaknuo da u Splitsko-dalmatinskoj županiji vodi Grabar-Kitarović, a mrtvu trku iza nje vode Milanović i Škoro.

Uvjeren je da će hrvatsko predsjedanje Europskom unijom biti na čelu s predsjednicom te ne smatra da je Škoro ugrozio Grabar-Kitarović.