nasilničko ponašanje

Pet napadača kazneno prijavljeno za napad na Srbe u Uzdolju, među njima nema onih s Brača

28.08.2019 u 16:27

Bionic
Reading

Protiv pet osoba osumnjičenih za napad na Srbe koji se prije tjedan dana dogodio u kafiću u Uzdolju podignute su kaznene prijave zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i kaznenog djela nanošenja tjelesnih ozljeda, potvrdio je novinarima Emilio Kalabrić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku i zamjenik županijske državne odvjetnice

'Četiri osobe su ispitane od strane zamjenika općinskog državnog odvjetnika, dok je jedna osoba u bijegu. Stavlja im se na teret da su 21. kolovoza došli u Uzdolje i u lokalu gdje se pratila utakmica Crvene zvezde bez razloga i povoda napali građane koji su gledali utakmicu i nanijeli tjelesne ozlijede nekima od prisutnih i oštetili inventar lokala', kazao je Kalabrić ispred šibenskog suda, prenosi Šibenik.in

Nakon ispitivanja podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će osumnjičeni utjecati na ostale svjedoke, ometati kazneni postupak i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer su svi privedeni ranije prekršajno gonjeni prema Zakonu o sprječavanju nasilja na sportskim događajima.

Kalabrić je kazao kako nitko od privedenih ipak nije bio umješan u napad na sezonske radnike koji se u lipnju dogodio na Braču.

'Ni jedan od privedenih nije bio umješan u napad na sezonske radnike na Braču', kazao je.

Dodao je i kako je riječ o jako mladim osobama, ali kako među privedenima nema maloljetnika.

Za kazneno djelo nasilničkog ponašanja prijeti im do tri godine zatvora, a za kazneno djelo nanošenja tjelesnih ozljeda do jedne godine zatvora kao i za oštećenje tuđe stvari.

  • +27
Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policijski načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić na izvanrednoj konferenciji za novinare iznio je detalje policijske akcije u kojoj su uhićene osobe osumnjičene za napad na Srbe prije tjedan dana u kafiću Petko u Uzdolju kod Knina.

Naveo je kako je jedan od osumnjičenika nakon dolaska u Uzdolje izašao u izvidnicu pa se nakon toga vratio do glavne grupe uhićenih koji su potom s četiri vozila dovezli do kafića.

Ondje su upali noseći drvene i metalne predmete te prvo zbog mržnje na nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnicu i goste uništavajući inventar palicama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četvorica osumnjičenih, trojica u dobi od 19 godina, jedan od 21 godinu i jedan od 28, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je peti osumnjičeni trenutno nedostupan i za njim se traga.

Kako je Kostanić istaknuo, riječ je o pripadnicima jedne navijačke skupine iz Splita, a krim istraga ovog slučaja se nastavlja.

Kostanić je izjavio i kako napadi u Uzdolju i Đevrskama nisu povezani.

Presica šefa policije PU Šibensko-kninske Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/Pixsell