SJEVER - SJEVEROZAPAD

Pet hrvatskih županija zajedno na gospodarskom sajmu u Londonu

28.11.2019 u 00:00

Bionic
Reading

Predstavnici pet županija sjeverozapadne Hrvatske: Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije 27. i 28. studenoga u Londonu sudjeluju na gospodarskom sajmu "Going global Live" koji okuplja brojne dionike globalnog poslovanja.

Riječ je o vodećem gospodarskom sajmu u Europi za tvrtke koje svoje poslovanje žele proširiti na međunarodnoj razini, izvoziti proizvode ili početi inozemne aktivnosti, a županije sjeverozapadne Hrvatske na inicijativu Krapinsko-zagorske županije odlučile su predstaviti mogućnosti ulaganja na tom sajmu, izvijestili su iz ureda župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara.

Kolar je rekao da su izuzetno zadovoljni nastupom u Londonu.

"Inicijativa Krapinsko - zagorske županije pokazala se kao pun pogodak", ocijenio je te dodao da je interes iznad očekivanja i da je izložbeni prostor iznimno dobro posjećen.

Prvi dan sajma, izložbeni prostor posjetio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske Igor Pokaz.

"Izuzetno sam zadovoljan, ohrabren nastojanjima pet sjevernih županija da se zajednički prezentiraju, tako da smo već dogovorili neke projekte za budućnost. Jedan od njih je da ćemo u drugoj polovici sljedeće godine napraviti prezentaciju zdravstvenog turizma u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu", rekao je te dodao da je to tek početak i da treba razmotriti daljnje mogućnosti kako promovirati gospodarstvo pet hrvatskih sjevernih županija.

Pet županija predstavljaju se s mogućnostima ulaganja, zajedničkim karakteristikama, tradicijom te inovativnosti u poslovanju. Uz zagorskog župana Kolara, u Londonu su i župani Matija Posavec, Radimir Čačić, Darko Koren i Damir Bajs.