I fedex na udaru

Pet eksplozija poštanskih paketa u mjesec dana u Teksasu, policija sumnja na serijskog ubojicu

20.03.2018 u 13:25

Bionic
Reading

Niz paketa bombi ostavio je za sobom dvoje mrtvih i nekolicinu ozlijeđenih te utjerao strah u kosti stanovnika teksaškoga glavnog grada Austina

U ponedjeljak navečer dogodila se eksplozija poštanskog paketa u skladištu FedExa nedaleko od grada San Antonija, u kojoj je jedan zaposlenik lakše ozlijeđen. Paket je trebao stići na adresu u Austinu, glavnom gradu Teksasa, koji ovih dana potresaju eksplozije koje su iza sebe ostavile dvoje mrtvih i petero ozlijeđenih, prenosi BBC.

Od ukupno pet eksplozija, tri su paketa bombe ostavljena na kućnom pragu, dok je jedan bio na cesti i aktiviran je kada su dvojica muškaraca u šetnji zapela za poteznu žicu.

'Očito je da se ovdje bavimo počiniteljem za kojeg vjerujemo da je serijski ubojica', izjavio je načelnik policije u Austinu Brian Manley nakon četvrte eksplozije, a sada se u istragu uključio i FBI. Još nije utvrđena povezanost posljednje eksplozije s prethodnima.

Teksaški guverner ponudio je nagradu od 15.000 dolara, a potom su isto učinile gradske vlasti te povisile iznos na 100.000 dolara za informacije koje bi mogle pomoći u pronalaženju osobe koja stoji iza ovih događaja.

Niz eksplozija paketa bombi u Teksasu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia