PREDSJEDNICA U CLEVELANDU

Performans u SAD-u: Grabar Kitarović 'odmjerila snage' sa Stipom Miočićem

20.09.2019 u 19:33

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović doputovala je u Sjedinjene Američke Države gdje će boraviti do 25. rujna i sudjelovati na 74. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku. Današnji boravak u Clevelandu iskoristila je za susret sa Stipom Miočićem, svjetskim prvakom u UFC-u u teškoj kategoriji hrvatskog porijekla

Stipe Miočić dočekao je predsjednicu Grabar Kitarović u teretani u kojoj se priprema za svoje najveće mečeve. Ne samo da ju je ugostio, u društvu cijele svoje obitelji, nego joj je i demonstrirao kako se pripremiti za borbu te joj i pokazao osnovne stavove za preživjeti u ringu.

Predsjednica je njemu darovala hrvatski dres s brojem 10, a on njoj boksačke rukavice, javlja RTL.

Nakon obilaska teretane, predsjednica se fotografirala s Miočićem i njegovom kćeri. Odradili su i zajednički 'trening', a kakav bi to domaćin bio da joj na kraju borbe nije omogućio da ga nokautira.

'Ona je nevjerojatna žena. Ona je divna, krasno ju je vidjeti i vrlo je osvježavajuće upoznati ljude koji su tako ljubazni', kazao je Miočić.

'Razmišljam da možda u Zagrebu nađem neki klub pa da boksam čisto iz rekreacije. Jako je dobro za koordinaciju. Moram reći da je dosta teško', kazala je predsjednica.

Na kraju je Miočić negodovao jer je predsjednica morala otići. 'Niste OK. Mi smo se tako dobro zabavljali i vježbali', zaključio je Miočić, javlja RTL.

Grabar-Kitarović posjetila je i kliniku u Clevelendu gdje radi hrvatski liječnik Tomislav Mihaljević, a bit će i gošća Udruženja američko-hrvatskih profesionalaca koje okuplja uspješne poduzetnike hrvatskih korijena.

U subotu će biti u Pittsburghu gdje će u crkvi Sv. Nikole nazočiti misi i poslije govoriti u Hrvatskoj bratskoj zajednici u povodu 125. obljetnice njezinog osnutka.

Grabar-Kitarović je uoči odlaska obavijestila Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da će dio putovanja biti privatan, odnsno da će nakon završetka zasjedanja Opće skupštine posjetiti Boston, gdje na Harvardu studira njezina kći. Sve troškove vezane uz to, predsjednica će platiti sama.

Predsjednica će u Ameriku ponovo u listopadu, kako bi primila nagradu ta životno djelo udruženja Fulbright.

Kolinda Grabar Kitarović vs. Stipe Miočić Izvor: Screenshot / Autor: HRT