FORUM MLADIH SDP-A

Performans 'Igre prijestolja' u Marmontovoj

29.09.2012 u 20:23

Bionic
Reading

Forum mladih SDP-a Split danas je u Marmontovoj ulici organizirao akcionizam pod nazivom 'Igre prijestolja'. Za potrebe akcije mladi SDP-ovci su postavili štand na kojem su prikazali nedemokratske procese koji se, po njihovom mišljenju, odvijaju u oporbenom HDZ-u. Među brojnim zainteresiranim građanima u Marmontovoj ulici koji su posjetili štand, moglo se vidjeti i potpredsjednika Vlade RH Branka Grčića

Povod za ovu subotnju akciju je polemika na relaciji Karamarko - Kosor koja je zauzela prostor u svim hrvatskim medijima prošli tjedan. U akciji se sugerira da je politički obračuni u HDZ-u počeli još 2002. godine kada je predsjednik HDZ-a postao Ivo Sanader, za kojega je, po vlastitom priznanju, lažirao izbore Branimir Glavaš. Istog tog Glavaša Sanader je izbacio iz stranke prvom prilikom. Kada je Sanader dao ostavku na mjesto predsjednika stranke i Vlade Republike Hrvatske, nedemokratskim je putem na čelo stranke i Vlade postavio svoju zamjenicu Jadranku Kosor.

Kasnije su se i njih dvoje politički razišli i Forum mladih SDP-a smatra da smo danas svjedoci identične situacije u kojoj su samo akteri priče različiti, pa sada, primjerice, Tomislav Karamarko najavljuje izbacivanje iz stranke dojučerašnje predsjednice Kosor. Cilj akcije je bio pokazati javnosti kako se odvijaju politički obračuni u HDZ-u posljednjih desetak godina, parodirajući seriju 'Igra prijestolja'. Ne treba sumnjati da će sljedećih dana uslijediti slična akcija HDZ-ovog podmlatka u centru Splitu.