novi šef domovinskog pokreta

Penava: Plenković i njegova politika ne idu u istu rečenicu s Franjom Tuđmanom...O sudbini Hrvatske odlučuje Bruxelles i njihov poslušnik Plenković

13.10.2021 u 15:13

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u srijedu je poručio da premijer Andrej Plenković i njegova politika ne mogu u istu rečenicu s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, ističući da u Saboru može surađivati sa svima osim sa SDSS-om

Na njegovoj prvoj konferenciji za medije u Saboru novinari su Penavu pitali kako tumači stav HDZ-a da DP nije na Tuđmanovoj politici pomirbe, na što je odgovorio je: "'Odlučimo sami o sudbini svoje Hrvatske' bio je prvi slogan HDZ-a u vrijeme Franje Tuđmana, a treba promisliti koliko je moguće Andreja Plenkovića staviti uz taj slogan".

Istaknuo je kako je vrlo jasna distinkcija između HDZ-a i DP-a, da je "kanjon" koji dijeli te stranke "linija globalističke politike koju predvodi Plenković", dok DP zastupa nacionalne i suverenističke interese.

Ivan Penava Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

O sudbini RH odlučuje Bruxelles i njihov poslušnik Plenković

"U tome je ogroman jaz između nas, Plenković i njegova politika ne idu u istu rečenicu s Franjom Tuđmanom, jer treba postaviti pitanje odlučuje li danas hrvatski narod o sudbini svoje Hrvatske. O njoj odlučuje Bruxelles i njihov poslušnik Plenković i u tome je suštinska razlika između nas dvojice", kazao je Penava.

Ustvrdio je da je preuzimanje DP-a shvatio kao možda i posljednji vlak za hrvatski narod, Republiku Hrvatsku i sve građane da se zaustavi rastakanje države. Pritom misli na gospodarsko, demografsko i svekoliko propadanje Hrvatske, čiji resursi i kapaciteti slabe iz godine u godinu, iz mandata u mandat svake dosadašnje vlade.

  • +3
Ivan Penava Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

"Hrvatski narod i država to ne zaslužuju i svemu tome treba stati na kraj. Vodit ćemo se našim temeljnim vrijednostima - ljubav prema svom narodu i domovini i u tome nećemo biti ni isključivi ni na margini u bilo kojem smislu", poručio je Penava.

Dodao je da su u DP-u radikalni jedino vezano uz te vrijednosti, što znači da su im hrvatski narod i Hrvatska na prvom mjestu, a nakon toga mogu razgovarati o strankama, pojedincima i politikama.

Popis stanovništva upozorit će da stvari ne idu dobro

"Popis stanovništva će nas još jednom brutalno upozoriti da stvari ne idu dobro, koliko god se aktualna vlast trudila sagledati to kroz ružičaste naočale, jer hrvatska stvarnost je nešto sasvim drugo", naglasio je Penava.

Istaknuo je da za DP nacionalne manjine nisu problem, da ih ne doživljavaju kao prijetnju ili nepoćudnu pojavu, već da su integralni dio hrvatskog društva, bogatstvo hrvatskog naroda i Hrvatske te njen sastavni dio.

Ocjenu da rast cijena nije dramatičan za građane popratio je komentarom da Vladi nije dramatičan odlazak cijena u nebo zato što oni imaju "gepeke pune novaca, brojače novaca i svašta nešto, a pitam kako nije dramatično jer imamo rekordne cijene dizela otkako je Republike Hrvatske".

Vladi nije dramatično sve ono što je bitno građanima

Dodao je da Vladi nisu dramatični ni potresi u Zagrebu i Petrinji, kao ni sve ostalo bitno za hrvatske građane.

Što se tiče potpredsjedničkih mjesta u Saboru Penava je kazao da pripadaju dvjema najvećim oporbenim strankama, samo treba utvrditi dijele li se dužnosti po principu utvrđenom na početku mandata prema iskazanoj volji birača, ili ovisno o previranjima i promjenama u strankama, dodavši da je zagovornik prvog modela i stabiliziranja sustava.

Penava je istaknuo da u Saboru može surađivati sa svima osim sa SDSS-om, ističući da manjine ne treba poistovjećivati sa SDSS-om. Apsolutno smo protiv ovog modela vladanja u Republici Hrvatskoj gdje su u Vladi Andreja Plenkovića nacionalne manjine pretvorene u nacionalnu većinu, zaključio je.