zaraza se širi

Peking najavio nove mjere; zbog rekordnog broja zaraženih istražuju se svi doputovali iz inozemstva nakon 10. prosinca

20.01.2021 u 06:28

Bionic
Reading

Glavni kineski grad Peking najavio je u srijedu da će zbog rekordnog broja zaraženih u posljednja tri tjedna istražiti sve pojedince koji su nakon 10. prosinca 2020. doputovali iz inozemstva

Nove mjere uvode se u trenutku najtežeg izbijanja epidemije koronavirusa od ožujka prošle godine, a u oči Kineske lunarne Nove godine kada uobičajeno putuju milijuni ljudi.

Nacionalno zdravstveno povjerenstvo izvijestilo je u srijedu o 103 nova slučajeva zaraze, dok je dan ranije zabilježeno 118 novih slučajeva.

No, sjeveroistočna provincija Jilin je s 46 novih slučajeva postavila još jedan dnevni rekord dok je provincija Hebei koja okružuje Peking prijavila 19 novih slučajeva.

Peking je prijavio sedam novih pacijenata, isto kao i lani 28. prosinca. Šest novozaraženih živi u okrugu Daxing gdje je gradski operater podzemne željeznice iz preventivnih razloga zatvorio postaju.

Dnevnik Beijing Daily izvijestio je da je vodstvo komunističke partije i glavnog grada kasno u utorak dogovorilo daljnje pooštravanje nadzora, smanjivanje javnih okupljanja i putnika u javnom prijevozu.