u tijeku dezinfekcija

Pedesetak zaposlenika Fonda za zaštitu okoliša poslano kućama, kolegica je bila u doticaju sa zaraženim frizerom

12.03.2020 u 14:58

Bionic
Reading

Jedna zaposlenica Fonda za zaštitu okoliša, kako doznaje Jutarnji, bila je u kontaktu s frizerom kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, zbog čega je pedesetak zaposlenika Fonda koji su bili s njom u kontaktu danas poslano kući, a u tijeku je dezinfekcija cijelog kata na kojem je ta zaposlenica boravila

Informaciju su Jutarnjem listu potvrdili u Fondu za zaštitu okoliša, te poručili kako će postupati dalje u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Kriznog stožera civilne zaštite u odnosu na to trebaju li zaposlenici ići u samoizolaciju.

'Zaposlenicu su kontaktirali iz epidemiološke službe i odmah je otišla doma, a doma su upućeni i svi zaposlenici koji su bili u kontaktu s njom. Zaposlenica zasad nije pokazivala nikakve simptome, a u stalnom smo kontaktu s epidemiološkom službom pa ćemo do kraja dana vidjeti hoće li se zaposlenici morati stavljati u samoizolaciju', rekla je voditeljica Službe za odnose s javnošću Fonda, Lidija Tošić.

  • +5
Dezinfekcija prostorija Siemensa zbog koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Postupit će, dodaje, u skladu i s uputama stožera kada je u pitanju preporuka odgode okupljanja više od 100 ljudi, koja se očekuje danas tijekom dana.

Zaposlenica je bila u kontaktu sa 16. osobom kojoj je potvrđen koronavirus. Riječ je o frizeru, mlađoj muškoj osobi koja je vratila sa sajma u Münchenu. Frizer je hospitaliziran u Zagrebu u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'.