BILJEŠKE HDZ RAČUNOVODSTVA

Pavošević USKOK-u predala 'crnu knjižicu'?

30.07.2011 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon što je od svjedokinje postala osumnjičena, bivša HDZ-ova računovotkinja Božica Pavošević navodno je 'promijenila ploču', piše Vjesnik u tiskanom izdanju od subote, neslužbeno doznajući da je USKOK-u predala najveći dio bilješki, odnosno, gotovo čitavo 'crno računovodstvo' HDZ-a dok je njime vladao bivši premijer Ivo Sanader

Čini se da 'crna bilježnica' o 'crnom računovodstvu HDZ-a' ipak nije nestala negdje u mraku. Naime, Vjesnik, pozivajući se na neslužbene izvore, doznao je da je Pavošević navodno ipak odlučila USKOK-u predati najveći dio bilješki o tome kome su i kolike svote isplaćivane dok je na čelu HDZ-a bio Sanader.

U njima su točno navedena imena i iznosi koji bi se isplaćivali određenoj osobi, a Pavošević je, podsjetimo, prošle subote nakon dvodnevnog davanja iskaza u kojem je priznala da je sudjelovala u stvaranju HDZ-ova takozvanog crnog fonda stranke, potajno puštena iz Remetinca.

Nakon što je od svjedokinje postala osumnjičena, došlo je do bitnih promjena - Pavošević je odlučila ipak reći da bilješke postoje i predati ih USKOK-u. Ako je to istina, bit će zanimljivo vidjeti što će suočeni s mogućim dokazima reći oni koje je imenovala, a nije bila jedina u tome, da su primali novac, što su oni odbacili: između ostalih, ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade i HDZ-a Darko Milinović te bivša ministrica i zastupnica HDZ-a Bianca Matković.