OSLOBOĐEN SUMNJI ZA PLAGIRANJE

Pavo Barišić: Žalosno je što su neki potezali pitanje mog doktorata iz tko zna kojih razloga

02.03.2018 u 11:00

Bionic
Reading

Nakon što je Sveučilište u Augsburgu u četvrtak objavilo da nema dokaza koji bi opravdali optužbe da je u doktorskoj disertaciji Pavo Barišić plagirao samog sebe i odlučilo da protiv njega neće biti pokretane nikakve daljnje mjere bivši ministar znanosti i obrazovanja komentirao je odluku kazavši da je jasno kako se radilo o neutemeljenoj optužbi koja nije imala nikakve osnove

'U svemu tome je žalosno da su neki potezali pitanje mog doktorata iz tko zna kojih razloga, a trideset godina to nikome nije bilo sporno. Dobio sam za svoju doktorsku disertaciju najbolje ocjene i pohvale mnogih, ne samo njemačkih znanstvenika', kazao je za Jutarnji.hr.

Bivši ministar obrazovanja je istaknuo da, za razliku od nekih hrvatskih kolega, ima izuzetno dobru reputaciju u Njemačkoj, pa trenutačno s akademikom Henningom Ottmannom radi na projektu 'Istina i laž u demokraciji'.

>>> Sveučilište u Augsburgu okončalo postupak: Pavo Barišić nije plagijator

Ivan Đikić, koji je prijavio Barišića za plagijat, kazao je da je Sveučilište Augsburg eksplicitno navelo da se greške napravljene u izradi doktorata prof. Barišića iz današnje perspektive smatraju neprihvatljivim pogreškama u pisanju disertacije.

'Prihvaćam službenu odluku Sveučilišta da te greške nisu za njihove standarde dovoljne za daljnje mjere oduzimanja doktorata i ne želim ulaziti u razloge njihove odluke', poručio je Đikić.

  • +5
Pavo Barišić predao dužnost novoj ministrici Blaženki Divjak Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić