dan vukovarskih branitelja

Pavliček: Ni ove godine nitko iz SDSS-a nije došao na polaganje vijenaca

10.03.2022 u 15:09

Bionic
Reading

Zastupnik Marijan Pavliček (HS) čestitao je u četvrtak svim braniteljima i braniteljicama Vukovara njihov dan istaknuvši kako Vukovarce boli što se ni ove godine nitko iz SDSS-a nije pojavio na polaganju vijenaca

„Na memorijalnom groblju žrtva iz Domovinskog rata vijence su danas položili članovi Hrvatskog sabora, županijskih i gradskih vlasti, bili su i predstavnici brojnih političkih opcija, izuzev jedne”, kazao je Pavliček u saborskom govoru na slobodnu temu.

Naveo je kako se lokalni SDSS nikada nije pojavio ni na Danu hrvatskih branitelja, ni u Koloni sjećanja, niti je bio u delegaciji prilikom polaganja vijenaca na Dan državnosti ili neki drugi državni blagdan u Vukovaru.

"I to nas Vukovarce boli, boli nas jer se radi u stranci koja sjedi u Vladi i čini vladajuću većinu”, rekao je.

Oni, kaže, i dalje imaju drugačiji pogled na hrvatsku povijest, i dalje smatraju da se radi o građanskom ratu, da su oni prvo bili žrtve u Vukovaru, a da je Oluja bila etničko čišćenje. 

Lenart: Da sam premijer, smijenio bih čelnog čovjeka HEP-a 

Zastupnik Željko Lenart (HSS) izjavio je kako HEP ne dozvoljava građanima i investitorima da zarađuju na proizvodnji solarne energije, koja se nameće kao jedno od rješenja u sadašnjim energetskim neprilikama.

Apsurd je da fizičke osobe i investitori u električnu energiju, u solarne kolektore, nailaze na zid HEP-a, koji ne dozvoljava da se zarađuje na proizvodnji energije od Sunca, kazao je i poručio kako bi, da je premijer, zbog toga smijenio čelnog čovjeka HEP-a, a onda sve ostale.

HDZ-ova Ljubica Maksimčuk (HDZ) naglasila je vrijednost domaće poljoprivrede i pozdravila Vladin program potpore za nabavu mineralnog gnojiva čija je cijena na europskom tržištu znatno porasla.

Procjena je da će program obuhvatiti 88 tisuća gospodarstava, vrijednost mu je 200 milijuna kuna, a njime se želi osigurati određenu naknadu porasta cijena goriva, rekla je zastupnica, zadovoljna što je Vlada našla načina da i za ribarstvo osigura 75 milijuna kuna.