ZAPLJENA U SISKU

Pas pronašao rijetke halucinogene gljive

10.02.2009 u 15:19

Bionic
Reading

Službeni pas PU sisačko-moslavačke pronašao je 2,5 grama marihuane, gram speeda, 125 sjemenki indijske konoplje, a policijski službenici otkrili su 41,5 grama raspodjeljenih u 17 paketića halucinogene gljive psilocibin te 205 grama nepoznate praškaste tvari u domu 31-godišnjeg Siščanina

'Po prvi put na području PU sisačko-moslavačke zapljenjena je ova vrsta gljive. Sastoji jaku halucinogenu tvar psylocibin koji izaziva intenzivne i dugotrajne halucinacije. Samo jedan miligram je dovoljan za izazivanje opojnog učinka', kazao je Mato Vukoje, voditelj Odsjeka kriminaliteta droga PU sisačko-moslavačke.

U policiji pretpostavljaju da je halucinogenu gljivu 31-godišnjak nabavio na području Hrvatske te da se vjerovatno radi o kućnom uzgoju. Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga 31-godišnjak je uhićen te je uz kaznenu prijavu u subotu 7. veljače doveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio pritvor od 30 dana. Protiv počinitelja je podnesen i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Sisku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, piše Jutarnji list.