ZAPLIJENJENA DROGA VRIJEDNOSTI 300 TISUĆA

Pas Arr nanjušio 'travu' skrivenu u Makedončevom kombiju

06.04.2012 u 14:06

Bionic
Reading

U jučerašnjoj zajedničkoj akciji Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a, PU primorsko-goranske i Istarske policije, kod tunela Učka uhićen je 28-godišnji makedonski državljanin dok je prevozio 17,7 kg droge. Zaplijenjena marihuana, koju je skrivenu u kombiju nanjušio policijski pas Arr, na crnom tržištu bi dosegla vrijednost oko 300 tisuća kuna

Policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a jučer su u prijepodnevnim satima na izlazu iz tunela Učka zaustavili i kontrolirali makedonsko teretno vozilo marke Mercedes Vito, kojim je upravljao 28-godišnjak.

Zbog sumnje da bi se u vozilu mogla nalaziti droga, doveden je službeni pas za detekciju opojne droge, a budući da je Arr pokazivao da se u kombiju nalazi skrivena droga, zatražen je nalog Županijskog suda u Puli, pa je vozilo pomno pretraženo.

'Tom prilikom je u krovnom dijelu unutrašnjosti vozila i bočnim stranama vrata pronađeno 35 paketa opojne droge marihuane, ukupne težine oko 17,7 kilograma', izvijestio je Valter Opašić iz Odjela za analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

Uhićeni makedonski državljanin će tijekom dana biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.