UTAJA POREZA

Partneri 'pelješkog' fonda pod istragom

09.04.2009 u 11:17

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Zadru istražni zahtjev protiv umirovljenih zadarskih branitelja Želimira Morovića (50) i Ivana Mataka (50) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza i drugih davanja u kupoprodaji nekretnina u Vodnjanu

ZADAR - Prema informacijama iz zadarskog ODO-a, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici od 21. rujna do 15. prosinca 2006. godine izbjegli platiti porez i doprinose na primljene provizije za sudjelovanje i posredovanje u kupoprodaji nekretnina u Vodnjanu, piše Slobodna Dalmacija.

Zadarska policija u ožujku je kazneno prijavila Zadrane zbog sumnje da su 50-godišnjaci posredovali u prodaji nekretnina na području Istre 2006. godine, nakon čega zarađenu proviziju od ukupno 17,100.000 kuna nisu prijavili Poreznoj upravi.

Zadrani su od privatnih vlasnika kao fizičke osobe izravno kupovali golem, višemilijunski vrijedan prostor na području Vodnjana za tvrtke “Ilirija 2” i “Ilirija 3”, iza kojih navodno stoji nekretninski fond Coorporatie Emac Illyrian Land Fond (CEILF) iz Nizozemske.

Taj fond nedavno se pojavio i u kupnji 4,1 milijun četvornih metara poljoprivrednog zemljišta na Pelješcu.